2013. október 30., szerda

Mit viselj idén ősszel és télen? II. rész

Folytatjuk az idei őszi és téli használható trendek vizsgálatát - hogy Te is könnyebben átláthasd, milyen darabokat hordj, hogyan újítsd fel a ruhatárad :)



5. Még mindig tépett farmerek - most sokkal izgalmasabb formákban
Az idei ősszel a szakadt, feltépett farmerek olyan erővel robbannak be a divatba, hogy ezzel még a következő tavasszal is urai lesznek a fiatalos irányzatoknak. Akár hiszed, akár nem, tökéletesen sikkes lehetsz egy szakadt farmerben a mostani szezonban, bár nem árt, ha ehhez betartasz néhány alapvető szabályt :) A "boyfriend" (azaz fiús, unisex hatású) stílus a szakadt farmerek világában is előtérbe került, így ha igazán divatkövető vagy, válaszd nyugodtan az első látásra túl formátlannak és hanyagnak tűnő darabokat! Ezt is egész nyugodtan felveheted magassarkúval, vagy akár tornacipővel is. (Részletesebben egy következő cikkben fogok a tépett farmer divatjáról írni.) Akkor hordj tépett farmert, ha fontos Számodra a fiatalos, laza stílus, és szeretsz extrémebbnek, vagányabbnak látszani. A szűkebb, szexisebb fazonban a nőcisebb hölgyek érzik jól magukat.

Rolling Stones tee + Grey Blazer + ripped Jeans

 6. Tartán stílus - takarók a divatban!
Talán neked is feltűnt már, hogy idén ősszel egyre több helyen bukkan fel a "kockás takaró" minta... Bizony, nem káprázott a szemed, most akár tetőtől talpig beöltözhetsz "takaróba" :) A viccet félretéve, természetesen nem akarunk nevetségessé válni, vagy igénytelennek tűnni, ezért ha tetszik a skót kockás (tartán), vagy a "kockás pléd" minta, figyelj oda, hogy okosan és elegánsan használd! Ha teljesen ebbe a stílusba szeretnél burkolózni, arra figyelj, hogy hasonló árnyalatokat ölts magadra, ne legyen lényeges eltérés a rajtad lévő darabok színvilága között - így lehetsz igazán stílusos! Egy tartán- vagy takarókockás nagyméretű kabát, vagy egy ilyen stílusú meleg pulóver egyszínű darabokkal párosítva most nagyon divatos. A grunge-stílusba is illeszheted, ha pedig a feltűnő stílus a Te világod, vedd fel neonszínű, virág- vagy állatmintás ruhákkal a kockás szövetet :) Akkor illik hozzád ez a stílus, ha az elegánsabb, kifinomult, de feltűnőbb stílus közel áll hozzád, és igényed van a rendezett, megtervezett, picit konzervatívabb megjelenésre.

tartan-trend-2013-fashion-AW13

7. High-punk stílus!
Tetszik a rebellis, vadabb stílus? Szívesen hordanál vagányabb, kirívó, punkos cuccokat? Most újra feléledt ez az irányzat is, így nyugodtan vállald be hétköznapi viseletedben is a punk elemeket, ám arra figyelned kell, hogy most aztán nagyon nőiesen és odafigyelve kell ezt megtenned. A punk stílus most ugyanis high-fashion elemmé vált, azaz nem szabad teljesen punknak öltöznöd, de még túlzásba sem érdemes vinned az öltözékedben ezt a stílust. Mindig ellensúlyozd valamivel, akár párosítsd egy másik (itt is felsorolt) őszi trenddel, nőies darabokkal, elegánsabb elemekkel, vagy - ami még "ütősebbé" teszi - fehér színnel! Szegecsek, tűsarkak, motoros csizma és bőrdzseki, hegyes ékszerek, valamint szegecsekkel kirakott ruhadarabok: mind-mind bevethető :) Abban az esetben passzol hozzád ez a stílus, ha szeretsz extrémebb, feltűnőbb lenni, és inkább lázadó, nonkonformista típus vagy. Ha emellett szeretsz nőies és divatos maradni, akkor igazán Neked találták ki a high-punk stílust!

punkfashiontrendstyle

8. Feszületek és keresztek a fókuszban
A barokk stílus és a romantikus gótikus elemek még mindig divatban vannak! Az elmúlt télen már használtuk a sötétebb, gótikus romantikát idéző ékszereket, és ezt folytathatjuk 2013-ban is. Arra vigyázz, ha nagyobb, díszesebb, aranyszínű kereszteket viselsz, vagy hosszú, akár gyöngyökkel is kirakott gótikus díszeket, akkor egész öltözékedet hozzájuk kell igazítanod, tehát add meg a módját, ne próbálkozz azal, hogy pl. minimalista stílusba illeszted! Mindemellett az üzletekben találkozni fogsz nagyon egyszerű, kereszt medállal ellátott láncokkal, amelyeket inkább csak a minimalista stílussal érdemes párosítanod. Pl. monokróm (egyazon színekben és árnyalatokban összeállított teljes ruházat), letisztult, vagy akár irodai stílust idéző szettekkel. Ha nem hagyományos módon vagy romantikus, mert némi lázadás és exhibicionizmus is dolgozik benned, és emellett fontos számodra a kereszt/feszület üzenete, próbáld ki ezeket a kiegészítőket.

thesignofthecross1
     





























































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése