2013. október 30., szerda

Mit viselj idén ősszel és télen? I. rész


Akármennyire is szerettük volna konzerválni a nyarat és a meleget (bár tegyük hozzá, nem tartott sokáig, rövid nyár volt ez!), ismét eljött az ősz, és a melegebb ruhák ideje. Ami szerencsére nem kell, hogy lemondásokat jelentsen az öltözködés szempontjából :)
Ha unod már a tavalyi, tavaly előtti őszi ruhatáradat, de fogalmad sincs, hogyan újítsd fel, hogyan tedd frissebbé, és egyáltalán mi számít divatosnak idén ősszel, olvass tovább és fedezd fel, mi állna közel Hozzád! :)



Íme néhány nagyon stílusos és nőies öltözködési trükk, amelyet bevethetsz 2013 őszén! :)

1. Továbbra is virágminták
Igen, a virágmintákról ősszel, sőt télen sem lemondanod! Érdemes "téliesítened" a virágokat, hiszen egy tavaszra, nyárra tervezett virágmintás felső/ruha nem fogja megállni a helyét a hidegben is (és nemcsak az anyaga, hanem a színei miatt sem). Na de hogyan viseld a virágmintákat ősszel és télen?
- Keresd a barna különböző árnyalataiban, és egyéb földszínekben pompázó virágokat és növénymintákat! Így klasszikusabb, vintage hatást érhetsz el.

dolce-gabbana-fw-2013-baroque-floral-tapestry-coat

















- Figyelj az erős kontrasztokra: keresd azokat a darabokat, amelyeken az élénk, vibráló virágminták igazán mély fekete alapszínen helyezkednek el!
hmprod 2












- A világos, ragyogó színű, grafikus stílusban ábrázolt virágok szintén téliesen vidám hangulatot árasztanak :)

Pencil-Skirts-Fall-2013















- Ha van kedved kicsit messzebbre menni, vállald be a középkori királyi stílust idéző kiegészítőket, darabokat! (Ahogyan a Chanel-nél láthatjuk az őszi bemutatón.)



















05
















2. Hatalmas kabátok
A túlméretezett kabátok fénykorukat élik, így ha igazi fashioniszta/divatőrült vagy, szerezz be egyet! Maga a stílus, a forma meglehetősen fiús, sok esetben jóindulattal sem nevezhető nőiesnek, ám mégis akadnak ebben a trendben is olyan darabok, amelyek éppen ellenkezőleg: csinosan különlegesek :)

Oversize






























3. Barátkozz meg a garbóval :)
Akármennyire unalmasnak és "öregesnek" is tűnik a garbó, hidd el, hordhatod ezt a valóban praktikus és meleg darabot úgy, hogy igazán stílusos legyél és nőies! Csak arra kell figyelned, hogy mindig alsó rétegként vedd fel (legyen a garbód egyszerű, egyszínű, pamutból készült), amely fölé már bátran felöltheted nőies, stílusában hozzád passzoló, vastagabb anyagból készült blézeredet, vagy kabátodat.

05-nyfw-trends-turtlenecks-w724






















4. Cukorkaszínek a téli vidámságért!
Miért is hordanánk mindig feketét, szürkét és sötét színeket, amikor amúgy is túl hosszúak az éjszakák? Viselj bátran gyermeki, vidám, halványabb árnyalatokat, úgy mint a púderrózsaszín, levendula, babakék, és más világos pasztellszínek. Nemcsak a blúzod, felsőrészed színe lehet ilyen, de kabátból is válassz nyugodtan ilyen színűt! (Ám vigyázz, ha az ősz típusba tartozol, mert könnyen lehet, hogy nem fog jól állni a színek hideg árnyalata miatt!)
A következő részben további őszi és téli divattippekről olvashatsz :)

cn_image.size.mylucky-belted-coats-main


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése