2012. május 29., kedd

Stílus-kisokos: a boleró

Lehet, hogy Neked nincs is boleród? :) 
Ez a nőiességet fokozó, sok ruhaösszeállításnak szép befejezést adó darab nagyon sokrétű és izgalmas viselet lehet - próbáld ki :)




De mi is a boleró? A blézernek egy "mini változata", melyet a spanyol nemzeti viselet ihletett. Elöl nyitott és körülbelül derékig ér - vagy addig sem. Megszámlálhatatlanul sokféle boleró létezik, csak el kell döntened, melyik illik hozzád.
Lássuk hát, hogyan viselj bolerót, hogy garantáltan felfigyeljenek rád és mindenkinek az legyen a véleménye rólad: "ez a nő tud öltözni!"  :)


1. Boleró mint utcai viselet


Hétköznapra nagyon praktikus és dekoratív viselet lehet kedvenc boleródat magadra kapni. (Feltéve, ha nincs kánikula...) Éppúgy hordhatod nadrággal vagy szoknyával, mint rövidebb vagy akár maxi ruhával. A színekben arra figyelj, hogy vagy maradjon ugyanabban a tónusban, színvilágban a teljes öltözéked - tehát a boleró és a többi rajtad lévő ruha is legyen közel azonos színű, árnyalatú - vagy amennyiben a boleród színe elüt az alatt lévő(k)től, akkor a cipőd, táskád színében köszönjön vissza kis kabátkád árnyalata.  De választhatod azt a megoldást is, hogy a rajtad lévő többi ruha stílusától teljesen eltérő boleróval koronázod a megjelenésed. Ehhez viszont kell stílusérzék, így csak óvatosan! :) 


2. Boleró estére

Legtöbbünk a "boleró" szó hallatán egyből az elegánsabb, csinosabb változatra gondol. Azt hiszem, ezt nem is kell túlmagyarázni, hiszen egy csinos kis boleró önmagáért beszél, mindenki keresse meg a stílusához illő darabot az esti randikhoz, színházba vagy ez egyéb "kirittyenős" helyekre! :)






3. Boleróban a munkehelyeden 

Miért ne dobnád fel irodai öltözéked is egy jó kis boleróval? Lehetsz így is visszafogott, ha éppen arra van szükség, mert olyan helyen dolgozol. Ha pedig szabadabban öltözködhetsz, könnyen megtalálhatod azokat a darabokat, amelyekkel finoman vagy éppen stílusosan lehetsz nőies - attól függően, melyik a te világod... :) 







4. Boleró az esküvődre

Hogy mennyire dekoratív és szemet gyönyörködtető lehet a boleró a menyasszonyi ruha részeként, az nem kérdés :)





5. Boleró a várandósság idején

Nagy pocakkal is lehetsz csinos és gyönyörű, stílusos és nőies. Ráadásul egy megfelelő boleró szépen formáz és lágyan, előnyösen alakítja a formáidat.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése