2013. március 20., szerda

Ez bizony ciki! Védd Magad!


Biztosan a Te életedben is adódott már olyan szituáció, hogy közben, vagy utána azt kívántad, bár meg se születtél volna... Bár vissza lehetne fordítani az idő kerekét és elfelejteni, kitörölni, hogy Te akkor éppen ott voltál, sőt, ami még rosszabb: úgy voltál ott, ahogyan.

A viselkedésünkből, vagy furcsa véletlenekből adódó ciki helyzetekre nem igazán lehet felkészülni - ehhez jobb, ha megtanulsz spontán, laza és rugalmas emberként létezni :) -, de abban tudok Neked segíteni az alábbi írással, hogy a külsődet, ruházatodat illetően ne kerülj kellemetlen szituációkba, azaz: ne égesd be Magad :)


Lássuk, melyek azok a szabályok, intelmek, amelyeket érdemes betartanod, ha mindig makulátlan, igényes szeretnél maradni és egy pillanatra sem szeretnél ciki helyzetbe csöppenni.

1. Akár nő vagy, akár férfi, mindig jó, ha van Nálad egy pici tükör, amelyet a táskádban, belső zsebedben, falatnyi szütyődben Magaddal hordasz, így bármikor ellenőrizheted, hogyan festesz. (Jó-e a sminked, tiszták-e a fogaid, van-e oda nem illő dolog az arcodon, nem áll-e idétlenül a hajad stb.) Férfiaknak természetesen nem ajánlott nagyközönség előtt végezni ezt a folyamatot, mert PONT EZZEL kerülhetnek ciki helyzetbe! :) Tehát, ha férfi vagy, keress egy eldugott zugot, húzódj be egy sarokba és ott nézd meg Magad, ha gyanúd támad arra, hogy valami nincs a helyén pl. az arcodon. Nőként már nem olyan nagy probléma nyilvánosan elővenni a tükröt, de ha nem muszáj, azért ne erőltessük ezt a mozdulatot :) A tükör előtti ellenőrzés mindig magánjellegű dolog, és amikor csak lehet, törekedj arra, hogy egyedül legyél közben - ki tudja, mit kell éppen helyretenned Magadon :)

2. Étkezések után ha van rá lehetőséged, moss fogat. (Nem nagy teher mindig Magaddal hordani egy fogkefét és egy fogkrémet, s ezzel a szájhigiéniának is eleget teszel.) Ha ezt nem tudod megtenni, legalább vízzel öblögess evés után, nehogy egy arborétumra emlékeztessen a mosolyod... Ehhez pedig milyen jól jön a kis tükör, ami mindig ott van Nálad! :)

3. Mindig legyen Nálad valamilyen lehelet-frissítő (rágógumi, cukormentes cukorka, szájspray stb.), amelyet már ismersz, kipróbáltál és bevált. Azaz megbízhatsz benne :)

4. A fésű sem elhanyagolható kelléke a hibátlan külsőnek, szerezz be egy olyat, ami méretben és formában is megfelelő a frizurádnak és a táskádban is tökéletesen elfér.

5. Mindig hordj alsóneműt, s lehetőleg olyat, ami soha, de soha nem hozna kellemetlen helyzetbe! Természetesen, ha biztos vagy abban, hogy az adott napon nem lesz randid, sorsdöntő találkozásod életed szerelmével, akkor nem kell a legjobb fehérneműdet felvenned, ám ha kicsi esély is van erre, készülj fel megfelelően :)

6. Kedves Hölgytársaim! Tavasszal és nyáron a csapból is a szőrtelenítés témája folyik, ám ebből a felsorolásból vétek volna kihagyni. Tehát kérlek figyelj arra, hogy ne legyenek zavarba ejtő szőrszálak Rajtad olyan testrészeiden, amelyeket folyamatosan közszemlére teszel, vagy éppen csak kivillanhatnak a ruha alól. Gondold végig minden nap, hogy az aznapi ruhádban milyen mozdulatoknál tárhatod fel olyan testrészeidet, amelyeket korábban esetleg nem szőrtelenítettél... Készülj fel, nehogy azután egész nap takargatnod kelljen Magad! Említeni sem kell már, de én azért mégis megteszem: a lábak, a hónaljak és nyáron a strandon a bikinivonal szőrtelenítése manapság már hozzátartozik az alap igényességhez. Ha pedig a karodon is erősebb a szőrzet, érdemes ott is megválnod tőle. Ez a bekezdés csak akkor nem vonatkozik Rád, ha szabadelvű és bátor "hippi" vagy, természetközeli, bevállalós újító, aki a szőrnövesztésben (is) szabadsága bizonyítékát látja :)

7. Ismét a hölgyekhez szólnék :) Minden alkalommal, amikor olyan felsőrészt, ruhát viselsz, amely áttetsző vagy kivillanhatnak belőle melleid (s mindeközben nem tartozol az exhibicionisták táborába), gondoskodj arról, hogy a ruha szabásának megfelelő melltartó, fehérnemű is legyen Rajtad! Persze ha a címlapok vagy a Facebook-népszerűség a célod, ne tedd :)

8. Mindig tarts Magadnál papírzsebkendőt, nedves papírtörlőt, hiszen sok olyan helyzet adódhat, ahol életfontosságúvá válhat a meglétük...

9. Mindig gondold át alaposan, mielőtt a nyári melegben túlzottan rövid, vékony, vagy kevés ruhadarabot öltesz Magadra, hogy "valóban jól áll ez nekem?". Persze ennek eldöntéséhez megfelelő mértékű önkritika is kell (ami jó, ha nem túlontúl sok!). Ha nem vagy biztos benne, hogy kimehetsz-e az adott összeállításban az utcára, kérd ki a párod, barátnőd, családtagod véleményét. Ha meredten néznek Rád, miközben egy hang sem jön ki a torkukon, vagy megállíthatatlanul nevetni kezdenek, akkor VEDD LE, ami Rajtad van :) És ne jusson eszedbe még egyszer felvenni.

10. Hölgyek, lányok, asszonyok :) Csakis olyan magassarkút hordjatok, amiben tudtok járni is! És nem csak két méteren át... Fontos, hogy a biztonságérzeted az adott cipőben igenis meglegyen, máskülönben egy egész napos rettenetes parának teszed ki Magad azzal, hogy a gyilkos cipőben indulsz el otthonról. Cipővásárláskor ne csak a küllem legyen a mérvadó, hanem a biztonság, a biztonság, a biztonság és a kényelem is! Ugye nem akarsz békaként kiterülni a Váci utca közepén, vagy az egyik plázában a hétvégi csúcsidőben? :P

11. Ha gyorsan zsírosodik a hajad és nincs időd megmosni, megszárítani, nagy hasznodra lehet egy száraz sampon. A Számodra megfelelő típus nagyon meg fogja könnyíteni az életed, hiszen csak pár perc és felfrissítheted vele a teljes frizurádat. Zsíros hajjal emberek közé menni pedig igenis ciki!

12. Amikor idegen helyen veszed célba a mellékhelyiséget, akció előtt mindig ellenőrizd, van-e ott helyben, vagy a táskádban papír....................... Ha betartod a 8. pont intelmét, ebben az esetben már nem érhet káromkodásra késztető meglepi :)

13. A tű és a cérna szintén életmentő lehet bizonyos helyzetekben. Jó ötlet ezt is a táskádban hordani.

14. Amennyiben rendszeresen harisnyát kell hordanod - igen, ez is inkább a nőkre vonatkozik :) -, mindig legyen a táskádban egy pótharisnya, hiszen nagyon kellemetlen tud lenni egy felszaladt példányban kihúzni a napot.

15. Nőként a személyre szabott sminkkészletet is fontos magunkkal hordanunk, hiszen napközben előfordulhat, hogy javítanunk kell valamit, vagy egy munkaidő utáni partira, találkozóra szeretnénk erősebb sminket feltenni. Soha ne felejtsd hát otthon a mindig használatos sminkkellékeidet!

16. Soha ne hordj lyukas zoknit :) Bármikor adódhat egy váratlan helyzet, amikor TUTI, hogy úgyis megfogadod majd, hogy "soha többet nem veszek fel lyukas zoknit" ...

17. Indulás előtt az utolsó pillanatban mindig nézd meg Magad a tükörben elölről-hátulról, tetőtől-talpig! Könnyen lehet, hogy beakadt a szoknyád hátul a harisnyádba, kibomlott a ruhádon egy varrás, fogkrémes maradt az arcod, vagy felszaladt egy szem a harisnyádon. Mindig ellenőrizd a megjelenésed még egyszer, mert nagyon kellemetlen pillanatokat előzhetsz így meg!

18. Étkezés közben terítsd az öledbe a szalvétát, nehogy pont ezen a kényes területen essen paca a ruhádon. Ne felejtsd el a szádat is megtörölni :)

A sort tulajdonképpen a végtelenségig lehetne folytatni, de ha a fenti szabályokat betartod, nagyon ciki helyzetbe már nem kerülhetsz :)
Kivéve, ha az Élet úgy rendezi.... :P


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése