2013. március 18., hétfő

Jótanácsok "körtéknek"



Szélesebb a csípőd, mint a fesőtested, tehát a "körte" típusba tartozol? Néhány tipp, mit viselj és mit NE, hogy a legjobbat hozd ki alakodból!


1. Ne viselj egymástól elütő színű felsőt és alsót, mert így félbevágod a tested, s pont a két szín találkozási helyére hívod fel a figyelmet: a csípődre! A monokróm öltözködés (amikor minden, ami Rajtad van, közel egyszínű) a legelegánsabb és legkifinomultabb, használd Te is! Ebben vékonyabbnak, magasabbnak látszol.

2. A felsőtested kapjon nagyobb hangsúlyt! Csinos felsők, sálak, kendők, élénkebb színek, nyakbavalók kerüljenek felülre. A fodros vagy buggyos ujjú blúzok is Neked valók. Alulra valamivel sötétebb színt, egy szolidabbat vegyél fel, mint felülre.

3. A felsőd ne a csípővonalnál kezdődjön, hanem kicsit feljebb!

4. Hordj trapéz szárú nadrágot, ez eltereli a figyelmet a csípődről.

5. Hordj kiskabátot, blézert, dzsekit. Így a nyakvonaladra hívod fel a figyelmet és a váll is hangsúlyosabb lesz. Olyat válassz, ami a csípőd alá ér, s eltakarja a csípőd.

6. A mélyebb dekoltázs hosszítja a felsőtestet, de a csónakkivágás is szépen szélesíti a vállaidat, válaszd ezeket.

7. Alul mindenképpen jól szabott, egyszerű nadrágokat/szoknyákat hordj, legyenek hajtás nélküliek, elöl sima szabásúak, zsebek nélküliek.

8. A szoknyáid legyenek harangszabásúak, vagy A-vonalúak.

9. Hordj tunikát, de az legyen megfelelő szabású! Ne tapadjon a hasadra, és a csípődre! Hosszítani tudod vele a tested vonalát.

10. Az öved legyen vékony, és ugyanolyan vagy hasonló színű, mint a nadrágod. A ruhához viselt övet a derékvonalra tedd, ne a csípődre.

11. Viselj derékban húzott, ráncolt felsőket, ez a hasadat is eltakarja és nem a csípődet szélesíti.

12. Hívd fel a figyelmet a vállaidra! Hagyd szabadon mindkettőt, vagy csak az egyiket - a váll minden életkorban "mutogatható", nőiesen csábos testrész.

13. Kerüld a csípődön, fenekeden tethez simuló (kötött) anyagokat, ezek ugyanis Rád tapadnak, nagyobbnak mutatnak. Válaszd a formájukat tartó anyagokat, úgymint a farmer és a gyapjú.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése